PN-II-PT-PCCA-2013-4-0792 Izolații polimerice de înaltă performanță pentru mașini electrice rotative. Tehnologie și metode de modelare |
Echipa de cercetare
|
Coordonator: Universitatea Valahia din Târgovişte — UVT
Site web: www.valahia.ro
Prof.dr. Ion V. Popescu (Fizician, doctor în Fizică) are o experiență de peste 45 de ani în cercetare, în domeniul fizicii atomice și nucleare, spectroscopie, fizica ionilor grei etc. Este conducător de doctorat la Universitatea București și Cercetător principal la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”. Expert în tehnici atomice și nucleare: PIXE, PIGE, NAA, XRF, SEM-EDX; AAS, ICP-OES, Spark-DAT OES.
Prof.dr. Cristiana Rădulescu Responsabil pregatire doctoranzi
Conf.dr. Claudia Stihi Responsabil stiintific
Prof.dr. Radu Setnescu (Chimist, doctor în Chimie), 56 ani. Profesor universitar la Facultatea de Stiinte si Arte, Departamentul de Stiinte, UVT. Experienta profesionala în domeniul proiectului se bazeaza pe activitatea de cercetare anterioara: 101 de articole publicate in reviste ISI, 33 de articole publicate in reviste BDI, 9 carti de specialitate si 2 capitole in carti aparute in edituri internationale, 18 brevete, 53 articole publicate in proceedings-uri ale conferintelor internationale si nationale, 8 proiecte de cercetare internationale si 93 proiecte de cercetare nationale – in calitate de coordonator stiintific sau membru, 240 de participari la conferinte.
Prof.dr. Tanța Setnescu (Chimist, doctor în Chimie) – domenii de interes: caracterizarea materialelor polimerice prin metode analitice termice UV-VIS, RMN.
CS dr. Anca-Irina Gheboianu – Fizician, doctor în fizică. Domenii de interes: tehnici atomice și nucleare: PIXE, AAS, XRF, NAA, ICP-OES.
CS dr. Iulian Bancuta – Inginer, doctor în științe inginerești. Domenii de interes: caracterizarea materialelor prin SEM, AFM, EDXRF.
Lect.univ.dr. Marius Bumbac - Responsabil preparare izolatori
CS dr. Ioana Daniela Dulama - Fizician, doctor în fizică. Domenii de interes: caracterizarea materialelor prin PIXE, EDXRF, AAS, QCM.
CS drd. Lucica-Grigora Toma – Inginer, doctorand în Ingineria materialelor. Domenii de interes: analiza nanocompozitelor polimerice prin FTIR, EDXRF, SEM, TEM, AFM.
CS drd. Dorin Dacian Let – Inginer, doctorand în Ingineria materialelor. Domenii de interes: caracterizarea materialelor prin SEM-EDX, FTIR, XRD.
ACS drd. Ioan Alin Bucurica – Inginer, doctorand în Ingineria materialelor. Domenii de interes: caracterizarea materialelor prin SEM-EDX, FTIR, XRD.
1 Cercetător post-doctoral și 1 doctorand:
ACS dr. ec. Sorina Geanina Stanescu – Economist, doctor in Științe Economice. Domenii de interes: managementul financiar al proiectelor.
Drd. Elena Daniela Chelarescu – Fizician, doctorand in domeniul Fizica.
|
|
Partener 1: Institutul de Cercetări Electrotehnice — ICPE-SA
Site web: www.icpe.ro
CS III Varaticeanu Bogdan, Responsabil partener
Mihaela Scortescu, 59 ani, dr. inginer – inginerie electrica, cercetator stiintific grad I, Directorul Departamentului: SERVOMOTOARE din cadrul ICPE.
Paul Minciunescu, 47 de ani, dr.inginer – inginerie electrica, cercetator stiintific grad I este cunoscut ca specialist in domeniul masinilor electrice speciale. A absolvit UPB- Facultatea de Inginerie Electrica si are o experienta de peste 20 ani in cercetare in domeniul ingineriei electrice. Este doctor in domeniul inginerie electrica Are experienta manageriala in coordonarea programelor de cercetare nationale (PNCDI) si internationale (EUREKA).
CS II Chefneux Mihaela, Responsabil implementare soluții
CS II Stanciu Viorel, Responsabil încercări electrice
CS II Angheliţă Paula, Responsabil Raportare
CS III Minciunescu Corina, Asistent responsabil proiect
CS III Risnoveanu Gabriel, Responsabil execuție stand încercări
CS III Chitez Adriana, Responsabil Financiar
IDT III Lazăr Florian, Responsabil proiectare
Inginer Nicolescu Constantin
Inginer Matei Silviu
Tehnician Trocan Loren, Responsabil încercări mecanice
Subinginer Gogu Dumitru, Responsabil execuție
Tehnician Constantinescu Ioan, Responsabil testări
Tehnician Burcea Victor, Responsabil bobinaj
Tehnician Ciulei Iuliana, Executant
|
|
Partener 2: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică — INCDIE ICPE-CA
Site web: www.icpe-ca.ro
Ing.drd. Gabriela Telipan, specialist în domeniul: analiza compoziției chimice a materialelor anorganice, sinteza materialelor anorganice: oxizi metalici prin sol-gel, metodele hidrotermale, analiză structurală și morfologică a materialelor anorganice, senzori de gaze și umiditate bazate pe materiale polimerice organice.
CS I Traian Zaharescu, deţine o bogată activitate în domeniul materialelor polimerice. Direcțiile de cercetare în care activează sunt convergente către obținerea de date experimentale în vederea găsirii de soluții pentru implementarea cercetării academice în practica științei materialelor. Cu o activitate în domeniu de 40 de ani, a publicat peste 250 de lucrări științifice privind: realizarea și modificarea de materiale polimerice cu aplicații în domeniul energeticii nucleare, caracterizarea modelelor experimentale de produse noi, procesate prin iradiere, pentru producerea de izolații electrice de cabluri, conversia materialelor polimerice reciclabile în vederea valorificării lor în industria chimică sub formă de adaosuri tehnologice, îmbunătățirea performanțelor funcționale ale sistemelor polimerice prin reticulare, aditivare sau amestecare în scopul obținerii de produse cu durate de viață ridicată, calificarea materialelor electroizolante pentru stabilirea clasei de izolație și pentru extinderea domeniului lor de utilizare.
Dr. Ing. Mircea Ignat, inginer electromecanic, cercetator si sef departament Micro si Nanoelectrotehnologii la INCDIE-ICPE-CA. Expertiza relevanta include: Director si coordonator a 14 proiecte de cercetare-proiectare si fabricare de giromotoare pentru aero, naval si sisteme giroscopice pentru rachete; Director si coordonator a 10 proiecte de cercetare –proiectare si fabricare de microactuatori electromecanici conventionali si neconventionali si microsenzori;
Dr. Ing. Puflea Ioan, CS II, nascut in orasul Sighisoara, judetul Mures, Romania, la data de 25.04.1948. A absolvit Facultatea de Inginerie Electrica in 1971 si a obtinut titlul de Doctor Inginer in 1987 la Universitatea Politehnica Bucuresti. Este angajat la Institutul National de Cercetare pentru Inginerie Electrica, Departamentul de Micro si Nano Electrotehnologii. Domeniul de cercetare include: aplicatii cu materiale piezoelectrice si magnetostrictive; senzori si actuatori electromagnetici; aplicatii ale supraconductibilitatii.
Ec. Hender Clara, Responsabil economic si financiar
Tinca Ion, tehnician principal, responsabil executie stand incercari
Girjoaba Luminita, tehnician, responsabil executie stand masuratori
Velea Constantin, tehnician, responsabil executie componente
Voicu Constatin, tehnician, responsabil executie componente
Dragomir Ion, tehnician
1 doctorand:
Drd Victor Stoica:A absolvit Facultatea de Inginerie Electrica, Universitatea Politehnica Bucuresti in anul 2005 si a obtinut Diploma de Master in Inginerie Electrica la aceeasi facultate in 2007. Este doctorand al Facultatii de Inginerie Electrica, UPB, din anul 2012. Domeniile de activitate includ: Studii, proiectare, experimentare masini electrice (conventionale si supraconductoare) si actuatori electromagnetici, piezoelectrici.drd Victor Stoica:A absolvit Facultatea de Inginerie Electrica, Universitatea Politehnica Bucuresti in anul 2005 si a obtinut Diploma de Master in Inginerie Electrica la aceeasi facultate in 2007. Este doctorand al Facultatii de Inginerie Electrica, UPB, din anul 2012. Domeniile de activitate includ: Studii, proiectare, experimentare masini electrice (conventionale si supraconductoare) si actuatori electromagnetici, piezoelectrici.
|
|
|